Copyright © 2015 by "C.E. van't Hof BV."  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail:info@cevanthof.nl
ELECTROTECHNISCH SCHEEPSINSTALLATIE BUREAU
Home

Geschiedenis

Meting

Alarmering

X-Bob

Service

Winkel

Links

Downloads

Contact
De eerste hoog niveau alarmsystemen die door C.E. van 't Hof BV werden gefabriceerd en geleverd stammen uit het einde van de jaren '80 van de vorige eeuw. Al voor dit wettelijk verplicht was zijn toen ook reeds de eerste overvul beveiligingen door ons geïnstalleerd, kort daarop gevolgd door de tankdruk beveiligingen voor gesloten tankers.

Door gebruik te maken van programmeerbare besturingen - kortweg PLC - kon de functionaliteit van de systemen snel en eenvoudig worden aangepast aan specifieke wensen van de klant. Alhoewel velen in die tijd huiverig waren voor alles wat programmeerbaar was heeft de praktijk inmiddels bewezen dat dergelijke systemen juist uitermate robuust en betrouwbaar zijn. Tot op de dag van vandaag varen er nog tientallen schepen rond die zijn uitgerust met dergelijke "eerste generatie" alarmsystemen, vaak zonder dat er in die periode noemenswaardig onderhoud aan gepleegd is.
Eind jaren '90 begon de nieuwbouwgolf van dubbelwandige tankers. Met een in die tijd geheel nieuw concept, waarbij de tank inhoudsmeting en tankalarmering voor een belangrijk deel in één systeem werden geïntegreerd, zette C.E. van 't Hof BV opnieuw de toon voor de toekomst.
Niveau meting op basis van radar, online weergave van het laad- en losproces op een computer, bediening van het complete systeem door middel van geavanceerde bedieningsterminals met aanraak gevoelige beeldschermen, de touchscreens: C.E. van 't Hof BV liep ook hier weer vooraan in de ontwikkelingen.
Eén van de sterke punten van de gecombineerde hoog niveau alarmsensor / overvul beveiliging is de doordachte en tegelijk eenvoudige opbouw. Alle zich in de tank bevindende delen zijn vervaardigd uit roestvast staal en garanderen dus een lange levensduur. De nieuwe aansluit koppen, eveneens geheel van RVS, zijn voorzien van een schroefdeksel met "O"-ring afdichting: compromisloos duurzaam en bijzonder goed bestand tegen de soms barre omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld. Uiteraard voldoen de sensoren aan alle eisen welke door IVW / ADNR en de classificatiebureaus worden gesteld.
Voor het meten en alarmeren van de over- en onderdruk in de lading tanks bieden wij verschillende oplossingen. Eén daarvan is middels een vloeistof gevulde manometer welke is voorzien van instelbare schakelcontacten. De grote, duidelijk afleesbare wijzer schaal, diameter 140 mm, maakt het aflezen van de druk tot op aanzienlijke afstand van het meetpunt mogelijk. De manometers zijn leverbaar in verschillende druk bereiken en uitvoeringen, al naar gelang de maximale en minimale werkdrukken welke tijdens bedrijf kunnen optreden.

Indien een aanvullend overdruk alarm noodzakelijk is, bijvoorbeeld als 40 kPa alarm, maken wij gebruik van een afzonderlijke drukschakelaar.

Alternatief kan, indien uitlezing van de tankdruk in het stuurhuis of in de lading controlekamer gewenst is, gebruik worden gemaakt van een elektronische drukopnemer, al dan niet voorzien van een lokale LCD-uitlezing op de tank. Afhankelijk van de toepassing kan worden gekozen uit een groot aantal uitvoeringsvormen. Zodoende kan voor iedere applicatie een passende oplossing worden geboden.

Voor de doormelding van temperatuur-, druk-, gasdetectie- en overdruk alarmen naar de woning(en) of bemanningsverblijven is een alarmering unit ontwikkeld dat is voorzien van een folie paneel met membraan schakelaars en LED alarm indicators. Het kastje kan eenvoudig worden ingebouwd in de systeemwanden en is door de geringe afmetingen weinig opvallend.
Het hart van ieder systeem wordt gevormd door de systeemkast waarin alle noodzakelijke elektronica en besturingscomponenten zijn ondergebracht. Als meest essentiële onderdeel van het complete systeem is het uiteraard belangrijk dat alleen de beste onderdelen worden toegepast. Maar belangrijker nog is dat de samenbouw op een foutloze en gecontroleerde manier plaatsvindt: in een systeemkast van gemiddelde grootte worden als snel enkele duizenden draadverbindingen aangelegd. Eén slechte verbinding betekent al snel een storing en daarom vinden wij dan ook dat dit in eigen beheer moet worden uitgevoerd.

Als de bouw is voltooid wordt ieder systeem gedurende ten minste een volle dag in eigen werkplaats getest, waarbij iedere ingang en iedere uitgang functioneel wordt gecontroleerd. Pas dan wordt de kast naar boord getransporteerd. Een zelfde controle vindt tenslotte plaats aan boord, nadat alle componenten en sensoren zijn aangesloten. Op die manier kunnen wij garanderen dat een van 't Hof systeem vele jaren ongestoord zijn werk zal doen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. En dat is voor onze klanten een hele geruststelling!
Dit is slechts een beknopte opsomming van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van tank inhoud meting en tankalarmeringen. Heeft u specifieke wensen, aarzel dan niet om die aan ons voor te leggen. Het moet wel heel bijzonder zijn als wij niet een pasklare oplossing kunnen bedenken én realiseren.